1. september 2016

UNICEF – Uddannelse

African Children at School Doing Homework. African ethnicity students writing their essay in an African school. They're holding blue pens to write down their homework whilst sitting in their desk.

Børn der går i skole, klarer sig bedre, når de bliver voksne

De får bedre job og får nemmere ved at forsørge deres familier. Uddannede mødre kan også bedre sørge for, at deres børn overlever, fordi de ved mere om, hvordan børnene holdes sunde og raske.

Ni ud af ti børn i verden kommer i skole. Men der er store forskelle verden over. I Vest- og Centralafrika for eksempel er kun 73 procent af børnene indskrevet i skolen.

I øjeblikket er der omkring 58 millioner børn, der ikke kommer i skole, og 53 procent af dem er piger.

 

Børn får en bedre fremtid, når de kan læse, skrive og regne

En School-in-a-Box indeholder alt, hvad en lærer har brug for til at undervise 40 elever. Kladdehæfter, blyanter, viskelædere og sakse. Men også et ur af træ til undervisning, klodser til at lære at tælle, laminerede plakater med bogstaver, oppustelig globus samt en radio, der kører på solenergi, så børnene kan høre fra omverdenen. Indersiden af kassens låg kan fungere som tavle, når det bliver malet med tavlemaling, der også er en del af udstyret.

UNICEF bruger School-in-a-Box overalt i udviklingslandene, og den er især nyttig i katastrofeområder, hvor børnenes skoler er ødelagte.

En School-in-a-Box koster 1.079 kroner.

Et kladdehæfte og en blyant koster 3,3 kroner.